Omplaceringskaniner

Humlebo Djur & Natur / Entreprenad

Uppdaterad 2018-08-01


OMPLACERINGSKANINER


Här på Humlebo finns det både omplaceringskaniner, kaninpensionatpensionat och dvärgvädursungar från vår egen avel. Sedan starten 2007 har jag tagit emot 307 stycken omplaceringskaniner (2016-03-13) och de allra flesta har fått nya hem. Man ska vara medveten om att det är ett stressmoment för en kanin att byta miljö och ibland har nykomlingen inte mäktat med att anpassa sig i den nya miljön varför den dött en kort tid efter att den kommit hit. Givetvis känns det alltid som ett nederlag och jag försöker verkligen se till att den trivs så gott det går och att den inte får för stor belastning på sin mage. Det är därför en fördel om den har med sig lite av sitt foder som magen redan är van vid. Jag tar också en omplaceringsavgift på 200 kronor och de pengarna går oavkortat till kaninmat.


Efter hand som omplaceringskaninerna hittar nya hem så finns det möjlighet för mig att ta emot nya kaniner. För stunden har jag 10 stycken platser för omplaceringskaniner i min kaningård. Både fackburar och hägn. Jag brukar låta nykomlingen starta i en fackbur och det beror på att jag gärna vill lära känna individen och se var den kan tänkas passa i sitt (förhoppningsvis) kommande hem.


Jag har upprättat en kö eftersom jag har fler förfrågningar än vad jag kan ta emot.

Jag inser att det är många som efter ett eller två år av kaninägande tröttnar och vill att kaninen ska få en ny chans i ett nytt hem. Det är en god tanke tycker jag, för inte är det roligt för en liten kanin att sitta ensam och bortglömd, särskilt inte om den sitter helt ensam utan annat kaninsällskap.Vill du som läser detta, eller någon du känner, göra en insats och ta emot en av dem så är du varmt välkommen att höra av dig. Jag tar en liten summa för detta, olika beroende på vilken kanin det är och hur social och hanterad den är. Likväl så behöver jag många som kan tänka sig att ge en eller ett par kaniner en andra chans. Ju fler vi är som har utrymme för en omplacering, desto fler kaniner kan jag hjälpa till ett nytt hem.